20.09.2013 - Kausiennakko 2014-2014 (3.div)

Löysätempo jäi viime keväänä kalkkiviivoille taistellessaan noususta 2-divisioonaan. Karsinnoissa Hollolan
Urheilijat osoittautui paremmaksi kahdella voitolla ja jätti Löysätempon nuolemaan näppejään. Näin ollen Löysätempo jatkaa pelejään 3-divisioonassa kaudella 2013-2014.

Pelaajarintamalla vilskettä:
Kesän aikana pelaajarintamalla on tapahtunyt paljon ja muutoksia on tullut todella kovalla kädellä. Puolustuspää on kokenut lähes täydellisen remontin, kun viime kauden ykkösnimi Teemu Ulmala jätti kylmät syyskelit taakseen ja suuntasi puoleksi vuodeksi Floridan lämpöön. Samaan aikaan Rami Hintikka ja Tero Kortelainen jättäytyivät ansaituille eläkepäivilleen.

Onneksi tulopuolellakin ovet kävivät kiivaasti ja Erkka Karjalainen päätti tehdä paluun mikkeliläiseen
salibandytouhuun ja vahvistaa näin ollen tulevalla kaudella Löysätempoa. Kuopion suunnalta joukkueeseen liittyy kokemusta aina 1-divisioonasta asti omaava Raine Pirinen ja viime kaudella Löysätempo II pelannut Anssi Vuori on nostettu ykkösjoukkueen käyttöön.

Hyökkääjistä Henri Strengell vaihtaa seuraa ja siirtyy Tyrin Kaiken joukkueen riveihin. Lappeenrannassa asuvalle "Hemolle" pelimatkat ja treenit olisivat tulleet hieman hankalaksi, joten miehen itsensä kannalta päädyttiin yhteistuumin parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun. Lisäksi Jani Väisäsen tilanne on täysin auki. Mies oleilee tätä nykyä Dublinissa ja paluupäivä on avoinna. Tuskin mies itsekkään tietää, että nähdäänkö hänet vielä Löysätempon riveissä....

Tulikasteensa miesten peleissä tulevalla kaudella saavat Kai Kellman ja Teemu Ikkala. Molemmat herrat liittyivät kesän aikana seuran toimintaan ja hyvin sujuneiden harjoitusten perusteella on nostettu suoraan ykkösjoukkueen käyttöön. Seura neuvottelee vielä yhden kovan luokan vahvistuksen kanssa, mutta muulta osin joukkue on valmiina taistelemaan kärkisijoista alkavalla kaudella.

Löysätempo kaudella 2013-2014

Maalivahdit:
7  Perälä Matti
33  Mattila Jaakko

Puolustajat:
6  Pulkkinen Lasse
21  Karjalainen Erkka
23  Vänskä Valtteri
26  Peltonen Veijo
86  Vuori Anssi
xx  Pirinen Raine

Hyökkääjät:
11  Sinkko Jussi
32  Räisä Iiro
50  Kelmann Kai
74  Kimari Jukka-Pekka
79  Neuvonen Antti
81  Montonen Tero
83  Ryynänen Lari
88  Ikkala Teemu
96  Toivanen Mikko

Valmennus:
Saranki Henri

Uusi kausi edessä:
Valmistautuminen kauteen on ollut aikaisempaa vaisumpaa ja vasta syyskuussa joukkue on aloittanut harjoittelun aktiivisemmin ja mikä tärkeintä, useammin. Suomen Cupista joukkue jättäytyi tietoisesti pois, vaikka hyvää treeniä Cup olisi ollut tulevaa kautta silmällä pitäen. Taloudellisesti Suomen Cupista olisi kuitenkin tullut iso lovi seuran vuosibudjettiin. Joukkue pelaa vielä muutaman harjoitusottelun ennen kauden aloitusta ja vasta 28.9. nähdään missä oikeasti mennään tason suhteen.

Huolestuttavaa treenirintamalla on ollut runkopelaajien puuttuminen harjoitusvahvuudesta. Valtteri Vänskä on kärsinyt loukkaantumisista pitkään ja kauden aloitus hänen kohdallaan tulee venymään pitkälle talveen. Lisäksi Lasse Pulkkinen ja Antti Neuvonen ovat vasta liittymässä harjoitusvahvuuteen omien kiireidensä vuoksi.

"Tavoitteena on saada hiottua hieman kentällisiä kuntoon harjoituspelien muodossa ennen kauden alkua. Uudet pelaajat on saatava mukaan hyvin ja on sanomattakin selvää, että runkopelaajilta odotetaan paljon kauden ensimmäisissä otteluissa." - kommentoi Henri Saranki juuri sarjakauden kynnyksellä.

Lisämausteensa kauteen tuo Mikkeliin avattu uusi salibandyhalli, jossa Löysätempokin tulee kotipelinsä pelaamaan. Kovinkaan suurta kotietua joukkue ei tästä kuitenkaan saa, sillä seura harjoittelee edelleen Rantakeitaan parketilla ja näin ollen kaikki pelit ovat tietyllä tavalla "vierasotteluita".

"Valitettavasti uuden hallin tuntihinnat ovat toistaiseksi seurallemme liian suuret ja tästä syystä jouduimme
päätymään edullisempaan ratkaisuun. Toki jos olisimme saaneet vuoron priima-aikaan, niin olisimme tätä vakavasti harkinneet. Nyt olisimme joutuneet uudessa hallissa treenaamaan sellasina päivinä ja kellonaikoina, jotka eivät meitä kiinnostaneet." kommentoi seuran puheenjohtaja Sinkko

Tavoitteet:
Löysätempo on lähtökohtaisesti aina lähtenyt parantamaan edellisen kauden sijoitusta, joka siis tarkoittaisi lohkon voittoa tai vähintään karsintapaikkaa 2-divisioonaan. Joukkueella on siihen täysin realistiset mahdollisuudet ja joukkueen kokoonpano näyttää sarjatasoon nähden laadukkaalta. Kysymysmerkkejä on toki ilmassa ja loukkaantumiset ja poissaolot tulevat varmasti näyttelemään suurta roolia kauden aikana.

"Meillä ei ole mitään pakottavaa tarvetta hakea nousua 2-divisoonaan. Sellaisesta ei ole puhuttu ja pelataan pelit ja katsotaan sijoitusta sen jälkeen. Tärkeintä on ajaa uudet pelaajat sisään, kehittää pelitapaa ja saada onnistumisia laajalla säteellä. Voittamaan lähdetään jokaista peliä ilon kautta." -pyörittelee Saranki


Seuraa heitä:

Raine Pirinen
Saapui joukkueen vahvuuteen juuri sarjakauden kynnyksellä. Osoitti heti ensimmäisistä treeneistä lähtien, että tarvittavaa kovuutta löytyy ja lyöntilaukaus lähtee todella vihaisesti. Tulee olemaan puolustuksen johtohahmoja ja ei varmasti laske vastustajia helpolla. Luvassa mustelmia, kovaa vääntämistä ja hyvää pallollista peliä.

Veijo Peltonen
Viime kausi oli Vetun näytöstä. Sai näyttöpaikan ykkösjoukkueesta Suomen Cup otteluissa ja pikavauhtia vakiinnutti paikkansa Löysäpuolustuksessa. Vetu ei pyöri pistepörssin kärkisijoilla, mutta on omalla paikallaan joukkueen parhaimmistoa. Hoitaa oman roolinsa hyvin ja on äärimmäisen hyvällä asenteella aina mukana.

Iiro Räisä
Ottanut huiman kehityksen muutamassa vuodessa ja noussut Löysätempon ykkössentteriksi asti. Äärimmäisen hyvä kahdensuunnan pelaaja, joka omaa kaupungin kovimman lyöntilaukauksen. Tekee töitä molempiin suuntiin hyvällä liikkeellä ja operoi laajalla säteellä ympäri kenttää.

Sarjan joukkueet esittelyssä:
Löysätoimitus päätti ennakoida sarjasijoituksia ja niputtaa yhteen sarjan joukkueet. Katselmus on yhdestä näkökulmasta tarkasteltu, joten ennakkoa ei kannata ottaa liian vakavasti =)

BUTCHERS IBK:
Imtara
Edellinen kausi: 4.div sijoitus 2 (nousu karsintojen kautta).

Butchers nousi kauden päätteeksi 3-divisioonaan karsintojen kautta voittamalla SC Unpron sekä SC Jengan. Pelasi Löysätempon kanssa Suomen Cupissa vuosi sitten häviten peräti 13-3. On varmasti mennyt eteenpäin vuodessa, mutta riittääkö taso tasaisessa lohkossa?

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 8-10.

CRACKERS:
Kotka
Edellinen kausi: 2.div sijoitus 10. (putoaminen)

Crackers teki ns. ranskalaisen visiitin kakkosdivisoonaan ja tuli ryminällä alaspäin. Menetti tukun runkopelaajia ennen kauden alkua, joten tulos oli myös sen mukainen. Omaa vahvan nipun 3-divaritasolle ja viime kaudesta pelaajille jäi varmasti paljon käteen huonosta menestyksestä huolimatta. Tulee pelaamaan kärkisijoista tulevalla kaudella.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 1-3.

JÄPPÄRÄ:
Järvelä
Edellinen kausi: 3.div sijoitus 4.

Jäppärän pelaissä maaleja on nähty reilusti... molemmissa päissä. Viime kauden sarjassa eniten tehtyjä maaleja (100), mutta myös toiseksi eniten päästettyjä (97). Pelit ovat monesti päästä päähän menoa ja meinikiä, vailla punaista lankaa. Osaa pelata omalla tyylillään ja tulostakin sillä on syntynyt. Nähtäväksi jää kuinka "hurlumhei"-tyylillä pärjätään tulevalla kaudella?

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 6-7.

OBELIX:
Mikkeli
Edellinen kausi: 3.div 2.

Obelixsta voitanee puhua jo lähes Hatsinan "ikämiesporukkana", sen verran imua on viime vuosina pelaajarintamalla ollut. Joukkue koostuu lähes täysin ex-hatsinapelureista ja joukkueen runko on äärimmäisen kova. Obelix ylsi viime keväänä aina 2-divisoonakarsintoihin asti, jossa noutaja tuli liian kapean rosterin siivittämänä. Yksi lohko ennakkkosuosikeista. Ainoana kompastuskivenä voitanee pitää taitavaa, mutta niin kapeaa rinkiä. Mahdolliset poissaolot voivat näkyä todella paljon sarjasijoituksessa.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 1-3.

ROYALS:
Lahti
Edellinen kausi: 3.div sijoitus 6.

Royals sijoittui viime kauden tasaisessa lohkossa keskikastiin. Ei häätyytellyt kärkeä, mutta perusvarmalla suorittamisella sijoittui sarjassa sijalle 6. Pyrkii pelaamaan hyvää pallollista salibandyä, mutta viimeinen huolellisuus monesti kateissa. Pystyy haastamaan kaikki joukkueet sarjassa, mutta toimitus ei usko sen kuitenkaan pystyvän pelaamaan tasaisesti läpi kautta. Näin ollen sijoitus edelleen keskikastissa.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 4-5.

SB HEINOLA II:
Heinola
Edellinen kausi: 4.div sijoitus 1 (Nousija).

Voitti oman 4-divisioona lohkonsa suvereenisti, häviten vain yhden ottelun koko kauden aikana. Tulevalla kaudella tappioita on kuitenki luvassa enemmän ja emme povaa joukkueelle kovinkaan hyvää menestystä. Toimituksella ei kuitenkaan ole joukkueesta tarpeeksi tietoa, joten voi myös yllättää positiivisesti...

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 8-10.

SC JENGA:
Iitti
Edellinen kausi: 3.div sijoitus 9.

SC Jengan kausi päättyi pettymykseen kun tasoonsa nähden surkeasti pelannut joukkue jätettiin sarjassa tylysti sijalle 9. ja keväällä tiputettiin karsintojen kautta 4-divisooonaan. Hertbreakersin luovutettua sarjapaikkansa sai Jenga kuitenkin jatkaa pelejään 3-divisioonassa myös tulevalla kaudella. Joukkue omaa suuren määrän potentiaalia ja nuoret pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia ja kokeneempia. Hätyyttelee varmasti kärkisijoja.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 4-5.

TYRIN KAIKEN:
Lappeenranta
Edellinen kausi: 3.div sijoitus 7.

Tyrin Kaiken pelaa parhaana päivänään näyttävää ja tehokasta salibandya. Hyvän ja huonon päivän raja on kuitenkin liian suuri ja heikkoja otteluita mahtuu kauteen. Löysätemposta siirtynyt Strengell vahvistaa tulevalla kaudella TK:ta ja on näin ollen mielenkiintoinen seurattava myös mikkeliläis-suunnasta katsottuna. Tasoltaan sarjan keskikastia.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 6-7.

VOIMA II:
Imatra
Edellinen kausi: 4.div sijoitus 1. (suora nousu)

Voitti tasaisen 4-divisoona lohkon ja nousi keväällä sarjaporrasta ylemmäksi. Ei ollut omassa lohkossaan suvereeni, mutta tasainen suorittaminen toi myös palkinnon kauden päätteeksi. Mikäli ei ole saanut vahvistuksia, niin edessä voi olla pitkä ja kivinen tie astetta kovemmassa sarjassa.

Arvio: Sijoitus tulevalla kaudella 8-10.

nimenhuuto
facebook
store
 • Löysät 2010 - 2011

  Löysät 2010 - 2011

  (17 kuvaa)

   

 • Kuvia matkan varrelta

  Kuvia matkan varrelta

  (11 kuvaa)