Kausiennakko 2016-2017Kaakkois-Suomen 3. divisioona starttaa tulevana viikonloppuna, joten nyt lienee oikea aika niputtaa hieman tulevaa, kurkata hetki taaksepäin ja arvioida koko lohko. Kausiennakko 2016-2017 olkaa hyvät!

Nälkäinen Löysätempo
Löysätempon valmennus laitettiin keväällä uuteen uskoon ja valmennusporras rakennettiin nelikon Karjalainen, Pitkänen, Pirinen, Honkonen varaan. Valmennus koostuu kokeneista pelimiehistä, joiden rooli myös Löysätempon peleissä on suuri. Kapteenisto äänestettiin kesän aikana ja joukkueen kipparina jatkaa Sinkko ja varakapteenina häärii Pirinen. Harjoittelun laatuun on pyritty kiinnittämään huomiota ja ensimmäistä kertaa seuran historiassa kesällä oli tarjolla myös fysiikkaa, joten ns. vitosen mäki tuli pelaajille tutuksi.

Kesäharjoittelu on ohi ja aika keskittyä itse olennaiseen eli sarjakauteen. Joukkueen meno harjoituksissa ja harjoitusotteluissa on ollut hyvää, mutta todellinen tasonmittaus on edessä vasta sarja-avauksessa Mikkelissä 2.10. Valmennus on kesän aikana ajanut sisään hieman uusittua pelitapaa, joskin erikoistilannepelaaminen vaatii vielä toistoja. Joukkue tippui Suomen Cupista hiljattain, mutta sai otteluista arvokasta kokemusta tulevia sarjapelejä silmällä pitäen. Joukkue vaikuttaa olevan valmis ja nälkäinen. Näin ollen voitanee todeta, että kaikki alle viime kevään sijoituksen on joukkueelle pettymys.

Lohko uudistui lähestulkoon täysin, kun uusina joukkueina mukaan nousivat Troopers, Hatsina II, LA Lightning ja Unpro. Viime kaudelta Palikat nousi sarjaporrasta ylemmäksi ja SaBa, Jenga sekä Heinola II lähtivät laulukuoroon.

Pikakatsaus viime kevääseen
Kaakkois-Suomen kolmonen oli viime vuonna ehkä epätasaisin lohko vuosiin. Neljän kärki karkasi muilta jo hyvissä ajoin syksyllä ja loput kuusi joukkuetta olivat enemmän tai vähemmän sivusta seuraajan roolissa taistellen samalla putoamista vastaan. Lopulta kolmen kärjeksi muodostui Palikat, PoNoVo II ja Löysätempo. Kaikki vaivaisen pisteen sisällä toisistaan. Löysätempon turmioksi koitui tappioihin päättyneet ottelut Palikoita vastaan ja vaikka joukkue hävisi koko kaudella vain kolmesti, oli silti tyytyminen kolmanteen sijaan. Tällä sijoituksella päästiin 2. divisioonan karsintoihin, jossa vastaan asettui Kotkan Reipas.

Kotkassa Löysätempolla ei ollut mitään palaa ja KoRe rankaisi lähes jokaisesta paikasta. Toisessa osaottelussa Mikkelissä mentiin puolestaan huomattavasti tasaisimmissa merkeissä, mutta osin erikoistilannepelaamisen yskähdeltyä Löysätempo lähti kuitenkin kesälomille niukan tappion siivittämänä. Viime keväästä joukkueelle jäi varmasti nälkää, joten tänä vuonna sijoitusta lähdetään luonnollisesti parantamaan.

Seurahistorian laajin rosteri
Löysätempo lähtee kauteen seurahistorian laajimmalla pelaajarosterilla (22+3). Viime vuosina poissaoloja on tullut erinäisten syiden vuoksi kesken kauden ja tähän ongelmaan vastattu kasvattamalla joukkueen pelaajistoa. Aiempaa suurempi pelaajamäärä varmistaa sen, että läpi kauden peleihin saadaan varmasti laadukas ja laaja materiaali. Joukkueessa ei ole lopettaneita, mutta uusia tulokkaita löytyy peräti viisi.


Maalivahdit: (Mattila, Perälä, Raunila)
Maalivahtiosasto joukkueella on kunnossa, mutta riittääkö kaikille kolmelle peliaikaa riittävästi? Kolmikko on tasainen ja uskaltaisimme jopa väittää, että seuralla on koko sarjan laadukkain maalivahtitilanne. Meno harjoituksissa ja harjoituspeleissä on ollut lupaavaa, joten menestyminen tuskin jää tästä osastosta kiinni.

Puolustus:
Joukkueen listoilla pyörii yhdeksän puolustajaa, mutta todellinen luku sarjakauden kynnyksellä lienee seitsemän, sillä Damski viettää loppuvuoden vaihdossa rapakon takana ja Vänskä keskittyy toistaiseksi vaipan vaihtoon ja hurjaan kannustamiseen. Lisäksi Antti Karjalaisen armeija sotkee miehen peliuraa toistaiseksi. Muilta osin paketti tuntuu olevan kasassa ja uudet pallolliset pelaajat Heimonen (Hatsina II), Kuronen (Varta) ja Björninen (Rötwings) tuovat lisää pallollista taitoa alakertaan. Mikäli valmennus löytää oikeat koostumukset pakkipareihin, niin hikisiä iltoja on vastustajille tiedossa.

Hyökkäys:
Häkkinen (Rötwings) ja Säynäjoki (Löysätempo II) ovat uusimmat tulokkaat Löysätempon hyökkäyskalustoon. Joukkue saa tarvittaessa kasaan kolme tasavahvaa hyökkäysketjua, joka omalta osaltaan kertoo tasaisuudesta joukkueessa. Tulevalla kaudella uskomme tehojen jakautuvan tasaisesti pelaajien kesken, joten joukkue ei makaa yhden tai kahden pistemiehen varassa. Uusi pelityyli tuo omat haasteensa alkukaudesta, mutta tutkaparien hitsautuessa yhteen on lupa odottaa maaliverkkojen heilumista.

Seuraa heitä

Heikki Heimonen:
Ex-Löysä Heimonen teki paluun Löysätempoon muutaman vuoden korpivaelluksen jälkeen. Hessu on yksi sarjan taitavimmista pelaajista ja on omimmillaan hyökkäysvoittoisessa pelissä. Right-puolen pelaajana Hessu on myös hyvä pelote erikoistilanteissa.

Eetu Lahtinen:
Jälleen vuoden vanhempana ja ehkä vahvempana kuin koskaan. Armeija-aika on tuonut mukavasti kovuutta Eetun pelaamiseen. Laukaus lähtee mallikkaasti ja puolustusvelvoitteet ovat ruvenneet maistumaan aikaisempaa enemmän. Veikataan, että tästä tulee Eetun todellinen läpimurtokausi.

Veijo Peltonen:
Kovakuntoinen järkäle. Rehellisesti voi todeta, että tätä miestä vastaan EI ole mukava pelata. Vetu on kulmavääntöjen todellista aatelia ja hän tykkää myös nousta tukemaan hyökkäyksiä.

Tulospalvelussa muutoksia
Tälle kaudelle liitto on jälleen tuonut hienon uudistuksen ja jatkossa myös kolmosen peleistä pidetään reaaliaikaista tulospalvelua. Näin ollen kotisohvalta voi otteluita seurata hetki hetkeltä, vaikka itse ei pelipaikalle pääsisikään. Se, että toimiiko tämä jokaisella pelipaikalla jäänee vielä arvoitukseksi. Hieno uudistus joka tapauksessa...

Joukkuearviot 2016-2017
Nyt, kun on riittävästi kehuttu Löysätempoa, on aika tuttuun tapaan niputtaa myös tulevan kauden vastustajat.

Hatsina II
Hatsinan kakkosjoukkue nousi edelliskauden päätteeksi III-divisioonaan. Noususta Hatsina saanee kiittää farmisopimustaan seuran edustusjoukkueen kanssa. Sen verran isossa roolissa nämä edustusjoukkueen herrat olivat nousun suhteen. Farmipelaajat tulevat esittämään isoa roolia myös tulevalla pelikaudella. Joukkueesta löytyy kokeneita pelimiehiä sekä nuoria edustusjoukkueeseen pyrkiviä pelimanneja. Kausi 16-17 ei varmasti ole joukkueelle helppo, mutta hyvänä päivänä Hatsina II pystyy yllättämään kenet tahansa.

LA Lightning
Kabinettinousun aatelia. Joukkue jäi viime keväänä omassa lohkossaan kolmanneksi, mutta erinäisten kabinettipäätösten turvin joukkue saikin paikan 3. divisioonasta aivan viime metreillä kesän jälkeen. Valmistutuminen kauteen ei ole varmasti sujunut täysin suunnitelmien mukaan ja lyhyt treenijakso näkynee syksyllä tuloksissa. Joukkueelta vaaditaan huomattavasti tasaisempaa ja laadukkaampaa tekemistä verrattuna viime kauteen tai muuten tulos voi jäädä todella laihaksi.

Obelix
Obelixin rivit ovat harventuneet vuosi vuodelta ja samassa suhteessa myös liike peleissä on ollut olematonta. Joukkue on lähes täysin Puranen - Hotokka - Tähtinen -kolmikon varassa. Mikäli edellä mainitut herrat ovat useasti poissa peleistä, niin kovinkaan ruusuista menestystä ei sovi odottaa. Obelixin onneksi Ex-Hatsina Sami Korhonen saapui tolppien väliin ja saattanee torjunnoillaan tuoda tärkeitä pisteitä otavalaisille. Kokeneet kehäketut tietävät miten pelejä voitetaan, mutta riittääkö jalka ja ennen kaikkea riittääkö nälkä?

PoNoVo II
Viime kauden positiivisimpia yllättäjiä. Taisteli viimeiseen otteluun saakka suorasta noususta, mutta jäi keskinäisten otteluiden maalieron perusteella sarjassa toiseksi. Yllätti 2. divisioonakarsintojen ensimmäisessä osassa BB-88:n, mutta sen jälkeen bensa loppui ja nousu jäi haaveeksi. Huhujen mukaan PoNoVo II on menettänyt muutaman runkopelaajansa edustusjoukkueeseen, mutta saanut  myös muutaman uuden pelimiehen tilalle. Joukkue taistelee kärkisijoista myös tulevalla kaudella. Mikkeliläisittäin mielenkiintoinen vastus, sillä ex-löysätempolainen Henri Strengell on liittynyt joukkueeseen kesän aikana. Löysätempo luonnollisesti toivottaa "Hemolle" onnistunutta kautta.

SB Coyotes
Laaja materiaali ja hyvä tekemisen meininki hehkuu Koojoottien kotiluolasta. Viime kaudella Coyotes taisteli pitkään pääsystä 2. divisioonakarsintoihin, mutta hyytyi lopulta sarjassa sijalle neljä. Sijoitus oli nousijajoukkueelle varsin mainio ja joukkue esittikin paikka paikoin erittäin hienoa salibandya. Uskomme, että kojootit sijoittuvat tulevallakin kaudella korkealle.SC Unpro
Suoralla nousulla kolmoseen, komealla saldolla 15-0-1. Joukkue kävi pari vuotta nelosessa ja nyt takaisin kolmoseen. Iskukyvystä ei ole minkäänlaista tietoa, sillä netinsyövereistä löytyy ajankohtaista tietoa vuodesta 2012...

Troopers
Troopers on tekemässä vahvaa paluuta salibandykartalle. Edellisvuosina kakkosessakin operoinut seura on tehnyt paluun ja noussut kolmoseen. Tavoitteet lienee vielä korkeammalla?

TT Stars
TT Stars on kahtena edelliskaudella sijoittunut sarjan keskikastiin. Joukkue ei ole pystynyt haastamaan sarjan kärkeä, mutta suoraa putoamisvaaraakaan ei ole ollut. Viime kaudella farmisopimus Top Teamin kanssa oli kullan arvoinen ja muun muassa Palm rytmitti joukkueen peliä varsin mallikkaasti. Tänä vuonna farmidiiliä ei kuitenkaan ole eikä tule, joten siitä ei apuja tule. SaBan häviäminen salibandykartalta on kuitenkin tuonut joukkueeseen uusia pelimiehiä ja näin ollen kapeaa materiaalia on saatu hieman laadukkaammaksi. Mitään tähdenlentoa tuskin nähdään, mutta joukkue ei varmasti luovuta voittoa helpolla.

VäPePa
VäPePa säilytti sarjapaikkansa täpärästi. Pelasi paljon tasaisia otteluita häviten ne lopulta pienellä marginaalilla. Kiusasi muun muassa Löysätempoa kahdesti, häviten kahdella maalilla molemmat ottelut. Huhut eivät kerro, että onko joukkue uudistunut kesän aikana. VäPePa on varmasti *ittumainen vastustaja jokaiselle sarjan joukkueelle. Ei ole sarjan taitavin jengi, mutta kovalla ja yritteliäällä pelillä raapinee sarjapisteitä.
Arkisto

Maratontaulukko päivitetty!

04.04.22

Manskarilta pisteet Mikkeliin!

24.11.21

Sysmästä ei tuliaisia

16.11.21

Kaksijakoinen ottelu Top Teamia vastaan

09.11.21

Saipa akatemia jäi Löysätempon jyrän alle

28.10.21

Huima kiri ei tuonut palkintoa

18.10.21

Taisteluvoitto Haminasta!

11.10.21

Stars ryöväsi pisteet Mikkelistä

04.10.21

Kausi käyntiin voitokkaasti

27.09.21

Kausi ohi!

26.02.21

BB kaatui Sysmässä

25.11.20

Löysätempolle voitto jatkoajalla

13.11.20

Top Team haki pisteet Mikkelistä

10.11.20

Pisteet jäi Haminaan

02.11.20

Löysätempolle voitto pitkän kaavan mukaan

18.10.20

Hatsina otti niskalenkin

12.10.20

Pisteet kotiin Lappeenrannasta

28.09.20

Kohti tulevaa koronasta huolimatta!

27.04.20

Leba päätti Löysätempon Cup matkan!

29.10.19

Löysätempo jatkaa puhtaalla pelillä!

21.10.19

Hamina kaatui Löysätempon käsittelyssä!

07.10.19

Kauden avauksesta täysi pistepotti!

02.10.19

Löysätempo jatkoon Suomen Cupissa!

17.09.19

Valmistautuminen kauteen 2019-2020 käynnissä!

11.06.19

Imatralta tyhjä potti

18.02.19

Kouvolassa vastassa Klubi!

25.01.19

Löysätempolle tappio hyvän taistelun jälkeen!

22.01.19

Voima liian vahva Löysätempolle!

14.01.19

Sarjakärki vierailulle Forumille!

10.01.19

Löysätempo matkaa Heinolaan!

14.12.18

Sushukkaset naapaisi Löysätempon iltapalaksi!

12.12.18

Susijahtiin Forumille!

05.12.18

Isät vs. Pojat Forumilla!

03.12.18

Paikallisderby lauantaina!

30.11.18

Hämeenkoskelta tuomisina tappio!

25.11.18

Hämeenkoski kutsuu!

23.11.18

Jäähyily kostautui Löysätempolle!

21.11.18

Troopers saapuu Sport Forumille!

15.11.18

Lahdessa mollivoittoinen vierailu

04.11.18

Pisteiden metsästykseen Lahteen!

31.10.18

Korian Klubi taipui Löysätempon käsittelyssä!

27.10.18

Klassinen kuuden pisteen ottelu

25.10.18

Ponovo tyly isäntä

20.10.18

PoNoVon kimppuun...

19.10.18

Oppireissu Imatralle

12.10.18

Nokka kohti Imatraa

10.10.18

Löysätempo avasi kauden voitolla!

06.10.18

Perjantaina kajahtaa Kalevankankaalla!

04.10.18

Kausiennakko 2018-2019

02.10.18

Cuptaival päätökseen Joutsenossa!

05.09.18

Suomen Cup jatkuu Joutsenossa!

31.08.18

Löysätempo jatkoon Suomen Cupissa!

27.08.18

Löysätempon maratontaulukko päivitetty

24.08.18

Suomen Cup aloittaa sesongin!

23.08.18

Kausi päättyi voittojuhliin!

06.03.18

Löysätempo juhli kotikentällä!

12.02.18

Paikallispeleissä juhli Löysätempo!

24.01.18

Vuoden ensimmäisistä peleistä 3pst!

08.01.18

Sysmästä kahdella voitolla Mikkeliin

19.12.17

Hollolasta tuliaisena 4pst

04.12.17

Tahmeaa pelaamista isänpäivänä

13.11.17

Kuusankoskelta pisteet Mikkeliin!

23.10.17

Sarja-avauksesta voitto ja tappio

02.10.17

Leba vahvempi Suomen Cupin 3. kierroksella!

25.09.17

Löysätempon Cupissa jatkoon!

10.09.17

Savonlinnasta kylmää vettä niskaan!

20.03.17

Kohti nousukarsintoja!

17.03.17

Löysätempo 2-divarikarsintaan!

08.03.17

Paikallispeleistä voitto ja tappio

03.02.17

Paikallispelit Forumilla!

26.01.17

Sulkavalta 3pst

26.01.17

Suuntana Sulkava!

05.01.17

Matkalle Lappeenrantaan!

09.12.16

Vierumäeltä 2 sarjapistettä

05.12.16

Paikallispeleistä täysi pistepotti!

07.11.16

Paikallispelien vkloppu!

04.11.16

Lappeenrannasta kolme sarjapistettä ja piikkipaikka!

24.10.16

Kausi jatkuu Lappeenrannassa!

20.10.16

Kauden avauksesta täysi pistepotti!

04.10.16

Kausiennakko 2016-2017

29.09.16

Cup taival päätökseen!

19.09.16

Suomen Cup 2016 2. kierros

13.09.16

Löysätempon pelaajarunko kasassa.

13.08.16

Löysätempo aktiivinen siirtomarkkinoilla!

22.06.16

3-divisioonan sarjajärjestelmä ja joukkueet selvillä!

16.06.16

Löysätempon taustat kunnossa!

06.06.16

Löysätempo etsii pelaajia!

06.06.16

Karjalainen vuoden Löysä!

02.04.16

Tie pystyyn karsinnoissa!

02.04.16

2-divisioonakarsinnat käyntiin viikonloppua!

18.03.16

Runkosarja voitokkaasti maaliin!

15.03.16

Kotona nähtiin punaista!

25.02.16

Runkosarja lähenee loppuaan

17.02.16

Lappeenrannasta kaksi sarjapistettä

03.02.16

Löysätempo kärkikamppailuun Lappeenrantaan

28.01.16

Savonlinnasta täydet pisteet!

18.01.16

Joulutauko on taputeltu!

14.01.16

Jaskan nurkkaus: Matka Helvettiin ja takas.

11.01.16

Joulutauolle sarjakärjessä!

14.12.15

Vuosi pakettiin kotikentällä!

08.12.15

Orimattilasta voitto ja tappio!

02.12.15

Pyhänä Orimattilaan!

26.11.15

Savonlinnasta 3 pistettä!

12.11.15

Kohti Savonlinnan OKL-hallia

03.11.15

Obelix ja PoNoVo II nurin!

19.10.15

Edessä kovat taistot!

13.10.15

Jaskan nurkkaus: Tapaus Damski

01.10.15

Hieno startti kauteen

28.09.15

Kausi käyntiin kotona!

23.09.15

Kausiennakko 2015-2016

20.09.15

Jaskan nurkkaus: Osa 1

17.08.15

Miesten 3-divisioonassa muutoksia!

23.06.15

Karsinnan toinen osa!

26.03.15

Heinolalle ensimmäinen kiinnitys!

23.03.15