Kausiennakko 2015-2016

Löysätempo valmiina kauteen
Löysätempon valmistautuminen alkavaan sarjakauteen on sujunut mallikkaasti. Joukkueen runko säilyi lähes muuttumattomana viime keväästä ja uudet vahvistukset hyppäsivät kelkkaan jo hyvissä ajoin kesällä. Näin ollen joukkue on saanut harjoitella yhdessä jo hyvän tovin.

Alkavan kauden kynnyksellä rosterin laajuus on 17+2 pelaajaa. Laaja rosteri tuo tervettä kilpailua jokaiselle pelipaikalle ja tulevana vuonna poissaolot eivät heiluta laivaa kovinkaan helposti.

(Kuva: Joukkue lienee valmiina alkavaan kauteen?)

Viime keväänä joukkue eteni aina 2-divisioona karsintoihin saakka, mutta tie nousi tasaisten otteluiden jälkeen pystyyn SB Heinolaa vastaan. Tulevalle kaudelle ei seuran puolesta ole asetettu selkeää tavoitetta, mutta jokaisen pelaajan kasvoilta on helppo lukea, että menestystä halutaan myös tulevana pelikautena.

Joukkueen meno harjoituksissa ja harjoitusotteluissa on ollut hyvää, mutta todellinen tasonmittaus on edessä vasta sarja-avauksessa Mikkelissä 26.9. Valmennus on kesän aikana ajanut sisään hieman uusittua pelitapaa ja myös erikoistilannepelaamiseen on pyritty kiinnittämään huomiota.

Tehokas peliaika tuo omat haasteensa
Kaakkois-Suomen 3-divisioona kokee mieluisan muutoksen tulevalle kaudelle, kun peliaika muutetaan tehokkaaksi. Tämä suosii selkeästi laajalla rosterilla liikkeellä olevia joukkueita ja madaltaa kynnystä kolmos- ja kakkosdivarin välillä. Ottelun kesto kasvaa ja enää ei ajanpeluu ole siinä määrin mahdollista kuin mitä se vielä viime kaudella oli.

Tottakai peliaikakin jakoi joukkueiden mielipiteitä, mutta enemmistö selkeästi oli uudituksen puolella ja näin ollen liitolla oli helppo työ tehdä näinkin merkittävä päätös lajia kehittääkseen.

Vahvistuksia oikeille paikoille
Löysätempon rosteri laajeni kesällä mikä omalta osaltaan helpottaa joukkueen sopeutumista pidempiin otteluihin. Joukkue sai mieluisia vahvistuksia, kun Juha-Matti Pitkänen päätti vetää löysäpaidan päälleen parin vuoden lajitauon jälkeen. Kovaa ja tarkasti ampuva Pitkänen on todellinen pelote hyökkäyspäässä ja kunnossa pysyessään tulee nakuttamaan kovat tehot myös ensi kaudella.

Samuel Damski puolestaan siirtyi Mikkeliin Joroisista, jossa on edustanut paikallista HIF-joukkuetta jo useamman vuoden ajan. Damski on fyysisesti kovassa tikissä ja on varmasti *ittumainen puolustaja vastustajan hyökkääjille. Lukee peliä hyvin ja katkoo syöttöjä mahtavasti.

Kolmas vahvistus saatiin Pieksämäen salibandy-ylpeyden PiSaBan riveistä, kun Joni Honkonen pakkasi reppunsa ja muutti Mikkeliin opiskelemaan. Pelipaikka löytyi Löysätemposta ja mies onkin tullut vakuuttavasti mukaan seuraan. Tuo riittävää kovuutta ja kokemusta 2-divisioonasta ja tuleekin ensi kaudella luutimaan kovat minuutit puolustuspäässä.

Mainittakoon vielä, että viime kaudella vain muutamassa pelissä esiintynyt Tuomas Harju on tehnyt vahvan paluun joukkueeseen ja tuokin uus vanhana Löysätempolaisena kovan panoksen rosterin laajuuteen.


(Kuva: Tupin laukaus nähtänee useasti Sport Forumin mattoalustalla)

Lähtijöidenlista on puolestaan pieni.
Lähtijäpuolella ei merkittäviä muutoksia sitten viime kauden ole tapahtunut. Teemu Seppänen lopetti lajin toistaiseksi polvileikkauksen johdosta ja nuoret Eemeli Leikas ja Jan Pylkkänen jatkavat edelleen kakkosjoukkueen vahvuudessa hakemassa kovia peliminuutteja.

Seuraa heitä:
Juha-Matti Pitkänen
"Juhis" tuo joukkueen hyökkääjärintamalle tehoja. Vahvuutena kova ja tarkkalaukaus, jota mies ei epäile käyttää.

Raine Pirinen
Kokenut kehäkettu omaa usean vuoden kokemuksen aina 1-divisioonasta saakka. Pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla, ollen siinä aina huippuluokkaa. "Rane" ei kaksinkamppailuja pelkää ja voittaakin niitä huimalla prosentilla. Puolustaa hyvin ja on tehokas hyökkäyspäässä.

Erkka Karjalainen
Pelaajavalmentajan rooli tulevalla kaudella on suuri. Johtaa joukkojaan rautaisella asenteella ja on oiva esimerkki jokaiselle pelaajalle. Antaa kentällä aina kaikkensa sekä loistana kahdensuunnan puolustaja.

Joukkuearviot 2015-2016
Löysätempon toimitus tuttuun tapaan niputtaa myös tulevan kauden vastustajat.

Obelix
Obelix lienee siirtoikkunan suurimpia "häviäjiä". Runkopelaajat Vesa Valjakka, Klaus Tanttu ja viimeisimpänä Heikki Heimonen siirtyivät takaisin Hatsinan leipiin ja maalivahti Antti Ripatti päätti siirtyä töiden perässä Lahteen, SB Coyotesin riveihin. Obelix on saanut hieman helpotusta peaajapulaansa Hatsinan ex-junireista, mutta herrat Laasonen/Ollikainen eivät valitettavasti millään korvaa lähtijöiden jättämää aukkoa. Tehokas peliaika ei myöskään palvele pienellä rosterilla operoivaa otavalaisryhmää ja kaudesta saattanee tulla yllättävänkin vaikea. Kaksi vuotta sarjan kärkisijoilla häärinyt joukkue on silti yllätysvalmis ja ennenkaikkea hankala vastustaja kenelle hyvänsä.

Palikat
Palikat on yksi nousijajoukkueista. Voitti oman 4-divisioona lohkonsa (15-1-2) ja pääsee näin ollen haastamaan sarjaporrasta ylemmäksi. Joukkue osoitti vaarallisuutensa jo viime syksynä, jolloin väänsi mm. PHSB:tä vastaan 3-3 tasatuloksen Suomen Cup ottelussa. Orimattilasta löytyy mitat täyttävä salibandykenttä Taraflex-mattoalustalla, joten harjoitusolosuhteet ovat siltä osin kunnossa.PoNoVo II
Parin vuoden visiitti 4-divarissa on takana ja PoNoVo II palaa kolmoseen ehkä kovempana kuin koskaan? Joukkueen rosteri on riittävän laaja ja viime vuonna 2-divisioonasta tippuneesta Tyrin Kaiken joukkueesta on Ponovo saanut mieluisia lisävahvistuksia. Joukkue itse tiedoittaa seuraavaa: "Raportit harjoituskentältä kertovat totuuden: Joukkue on kunnossa!", joten siihen lienee myös uskominen. Vaikka onkin nousijajoukkue, niin löytynee kauden päätteeksi korkealta sarjataulukossa.

SaBa
SaBa oli viime vuoden yllättäjä sarjassa ja nousijajoukkueena sijoittui heti hienosti neljänneksi. Hyvällä joukkuehengellä ja pelihuumorilla varustettu joukkue, joka pelaa kovaa, mutta sääntöjen mukaan. Näin ollen äärettömän hankala vastustaja. Ei ehkä yksilötaidoiltaan sarjan eliittiä, mutta joukkue isolla J:llä.SB Coyotes
SB Coytoes teki ns. "mikkeliläiset" kesällä ja nousi kolmoseen kabinettipäätöksellä. Joukkue on vahvistunut kesän aikana, mutta riittääkö taso entistä kovempiin peleihin? Harjoitusottelut eivät ole toistaiseksi sujuneet ruusuisesti, mutta kauden alkuun on vielä aikaa. Saattanee yllättää positiivisesti, mutta rankkaamme joukkueen silti putoamistaisteluun. Joukkueen maalilta löytyy viime kaudella Mikkelissä Obelixin riveissä torjunut Antti Ripatti.

SB Heinola II
Heinola lähtenee kauteen lähestulkoon samalla rosterilla, kuin keväällä päätti sarjan. Päällimmäisenä joukkueesta on jäänyt mieleen jäätävän hyvä maalivahtipeli sekä sarjan rumimmat pelipaidat. Kertonee lienee myös siitä, että joukkue on melko tasaista massaa ja huippuyksilöt eivät ainakaan erotu edukseen. Sijoittui viime kaudella vuoristoratamaisen voitto-tappio-voitto-tappio runkosarjan jälkeen sijalle kuusi. Oli lienee joukkueen maksimisuoritus ja vaikea nähdä, että tulevalla kaudella sarjasijoitus ainakaan merkittävästi tuosta nousee.

SC Jenga
SC Jenga solmi jälleen farmisopimuksen Kouvolan Susien 2-divisioona joukkueen kanssa ja sopimuksen arvo onkin joukkueelle lähes korvaamaton. Viime kaudella "susilainat" nakuttivat kovat tehot Jengassa ja joukkue porskuttikin vuoden vaihteessa kärkisijoilla sarjassa. Kevät puolisko oli joukkueelle vaikea ja farmisopimuksen päättymisen jälkeen joukkue ei voittanut ainuttakaan ottelua ja putosi sarjassa sijalle 7. Nähtäväksi jää mihin joukkueen rahkeet tällä kertaa riittää. Hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa, mutta hyvän ja huonon päivän ero on todella suuri. Huomiona, että voitti Löysätempon viime kaudella molemmissa sarjaotteluissaan.

VäPePa
Suoralla nousulla kolmoseen, komealla saldolla 15-2-1. Toimitukselle täysin uusi tuttavuus, mutta lienee paikkansa sarjassa ansainnut. Joukkueesta ei juurikaan tietoja netin syövereihin ole kantautunut. Verkkosivupäivitykset ovat pahasti jäissä ja aikaisempia kohtaamisia ei joukkueiden välillä ole,  joten siinä mielessä täysin uusi tuttavuus 3-divisioonaan.

 

TT Stars
Starsin peleissä verkko heiluu ja vieläpä molemmissapäissä kenttää. Joukkueessa pelaa muutama ex-top team pelaaja, joilta tehoja syntyy illasta toiseen. Valitettavasti joukkueen rosteri on turhan kapea ja monesti jalka ei liiku riittävällä tasolla, jotta oma pää pysyisi puhtaana. Ulospäin vaikuttanee siltä, että nousuhauluja ei porukalla ole ja sarjaa pelataan lähinnä omaksi ilokseen. Tämänkin johdosta löytynee kauden päätteeksi turvallisesti keskikastista.

 

Löysätempo toivottaa joukkueille tasapuolisesti onnea ja menestystä kauteen 2015-2016. Nähdään kentällä ja sen laidalla.

aloitus.pngArkisto

Maratontaulukko päivitetty!

04.04.22

Manskarilta pisteet Mikkeliin!

24.11.21

Sysmästä ei tuliaisia

16.11.21

Kaksijakoinen ottelu Top Teamia vastaan

09.11.21

Saipa akatemia jäi Löysätempon jyrän alle

28.10.21

Huima kiri ei tuonut palkintoa

18.10.21

Taisteluvoitto Haminasta!

11.10.21

Stars ryöväsi pisteet Mikkelistä

04.10.21

Kausi käyntiin voitokkaasti

27.09.21

Kausi ohi!

26.02.21

BB kaatui Sysmässä

25.11.20

Löysätempolle voitto jatkoajalla

13.11.20

Top Team haki pisteet Mikkelistä

10.11.20

Pisteet jäi Haminaan

02.11.20

Löysätempolle voitto pitkän kaavan mukaan

18.10.20

Hatsina otti niskalenkin

12.10.20

Pisteet kotiin Lappeenrannasta

28.09.20

Kohti tulevaa koronasta huolimatta!

27.04.20

Leba päätti Löysätempon Cup matkan!

29.10.19

Löysätempo jatkaa puhtaalla pelillä!

21.10.19

Hamina kaatui Löysätempon käsittelyssä!

07.10.19

Kauden avauksesta täysi pistepotti!

02.10.19

Löysätempo jatkoon Suomen Cupissa!

17.09.19

Valmistautuminen kauteen 2019-2020 käynnissä!

11.06.19

Imatralta tyhjä potti

18.02.19

Kouvolassa vastassa Klubi!

25.01.19

Löysätempolle tappio hyvän taistelun jälkeen!

22.01.19

Voima liian vahva Löysätempolle!

14.01.19

Sarjakärki vierailulle Forumille!

10.01.19

Löysätempo matkaa Heinolaan!

14.12.18

Sushukkaset naapaisi Löysätempon iltapalaksi!

12.12.18

Susijahtiin Forumille!

05.12.18

Isät vs. Pojat Forumilla!

03.12.18

Paikallisderby lauantaina!

30.11.18

Hämeenkoskelta tuomisina tappio!

25.11.18

Hämeenkoski kutsuu!

23.11.18

Jäähyily kostautui Löysätempolle!

21.11.18

Troopers saapuu Sport Forumille!

15.11.18

Lahdessa mollivoittoinen vierailu

04.11.18

Pisteiden metsästykseen Lahteen!

31.10.18

Korian Klubi taipui Löysätempon käsittelyssä!

27.10.18

Klassinen kuuden pisteen ottelu

25.10.18

Ponovo tyly isäntä

20.10.18

PoNoVon kimppuun...

19.10.18

Oppireissu Imatralle

12.10.18

Nokka kohti Imatraa

10.10.18

Löysätempo avasi kauden voitolla!

06.10.18

Perjantaina kajahtaa Kalevankankaalla!

04.10.18

Kausiennakko 2018-2019

02.10.18

Cuptaival päätökseen Joutsenossa!

05.09.18

Suomen Cup jatkuu Joutsenossa!

31.08.18

Löysätempo jatkoon Suomen Cupissa!

27.08.18

Löysätempon maratontaulukko päivitetty

24.08.18

Suomen Cup aloittaa sesongin!

23.08.18

Kausi päättyi voittojuhliin!

06.03.18

Löysätempo juhli kotikentällä!

12.02.18

Paikallispeleissä juhli Löysätempo!

24.01.18

Vuoden ensimmäisistä peleistä 3pst!

08.01.18

Sysmästä kahdella voitolla Mikkeliin

19.12.17

Hollolasta tuliaisena 4pst

04.12.17

Tahmeaa pelaamista isänpäivänä

13.11.17

Kuusankoskelta pisteet Mikkeliin!

23.10.17

Sarja-avauksesta voitto ja tappio

02.10.17

Leba vahvempi Suomen Cupin 3. kierroksella!

25.09.17

Löysätempon Cupissa jatkoon!

10.09.17

Savonlinnasta kylmää vettä niskaan!

20.03.17

Kohti nousukarsintoja!

17.03.17

Löysätempo 2-divarikarsintaan!

08.03.17

Paikallispeleistä voitto ja tappio

03.02.17

Paikallispelit Forumilla!

26.01.17

Sulkavalta 3pst

26.01.17

Suuntana Sulkava!

05.01.17

Matkalle Lappeenrantaan!

09.12.16

Vierumäeltä 2 sarjapistettä

05.12.16

Paikallispeleistä täysi pistepotti!

07.11.16

Paikallispelien vkloppu!

04.11.16

Lappeenrannasta kolme sarjapistettä ja piikkipaikka!

24.10.16

Kausi jatkuu Lappeenrannassa!

20.10.16

Kauden avauksesta täysi pistepotti!

04.10.16

Kausiennakko 2016-2017

29.09.16

Cup taival päätökseen!

19.09.16

Suomen Cup 2016 2. kierros

13.09.16

Löysätempon pelaajarunko kasassa.

13.08.16

Löysätempo aktiivinen siirtomarkkinoilla!

22.06.16

3-divisioonan sarjajärjestelmä ja joukkueet selvillä!

16.06.16

Löysätempon taustat kunnossa!

06.06.16

Löysätempo etsii pelaajia!

06.06.16

Karjalainen vuoden Löysä!

02.04.16

Tie pystyyn karsinnoissa!

02.04.16

2-divisioonakarsinnat käyntiin viikonloppua!

18.03.16

Runkosarja voitokkaasti maaliin!

15.03.16

Kotona nähtiin punaista!

25.02.16

Runkosarja lähenee loppuaan

17.02.16

Lappeenrannasta kaksi sarjapistettä

03.02.16

Löysätempo kärkikamppailuun Lappeenrantaan

28.01.16

Savonlinnasta täydet pisteet!

18.01.16

Joulutauko on taputeltu!

14.01.16

Jaskan nurkkaus: Matka Helvettiin ja takas.

11.01.16

Joulutauolle sarjakärjessä!

14.12.15

Vuosi pakettiin kotikentällä!

08.12.15

Orimattilasta voitto ja tappio!

02.12.15

Pyhänä Orimattilaan!

26.11.15

Savonlinnasta 3 pistettä!

12.11.15

Kohti Savonlinnan OKL-hallia

03.11.15

Obelix ja PoNoVo II nurin!

19.10.15

Edessä kovat taistot!

13.10.15

Jaskan nurkkaus: Tapaus Damski

01.10.15

Hieno startti kauteen

28.09.15

Kausi käyntiin kotona!

23.09.15

Kausiennakko 2015-2016

20.09.15

Jaskan nurkkaus: Osa 1

17.08.15

Miesten 3-divisioonassa muutoksia!

23.06.15

Karsinnan toinen osa!

26.03.15

Heinolalle ensimmäinen kiinnitys!

23.03.15